Afspraak of offerte? Bel: (062) 700 88 65

Diensten stukadoorsbedrijf Gebroeders Kijk in de Vegte

Nieuwbouw woning, verbouwing bestaande woning of renovatie?

Stukadoorsbedrijf Gebroeders Kijk in de Vegte is uw partner voor iedere opdracht, particulier of bedrijf, voorzien wij van gedegen en strak stucwerk. Voordat we aan de werkzaamheden beginnen, nemen we uw wensen altijd zorgvuldig met u door. Zo kunnen we aan de hand van duidelijke afspraken gericht en efficiënt te werk gaan. Wij gaan voor hoge kwaliteit, die we mede door het gebruik van moderne materialen en technieken kunnen waarborgen. Kijk voor een aantal van onze projecten ook op onze projectenpagina.

Glad pleisterwerk (sausklaar)

Glad pleisterwerk is naast sierpleister de meest gebruikte afwerkingsmethode bij nieuwbouw woningen. Waar sierpleister eigenlijk al af is zal glad pleisterwerk altijd nog een keer gesausd moeten worden. Glad pleisterwerk geeft een zeer sjieke uitstraling en vooral met lijsten of een gestucte plint geeft het een moderne of klassieke look aan u huis. Op uitwendige hoeken gebruiken wij aluminium hoekbeschermers voor een strakke sterke hoek. Glad pleisterwerk kan in alle kleuren worden gesausd of behangen. Voor een nette prijs kunt u zeer comfortabel wonen.

Behangklaar pleisterwerk

Uw wand is na afloop geschikt om te behangen of om er bijv. sierpleister op aan te brengen Behangklaar wil zeggen dat de muur klaar is om voorbereidende werkzaamheden voor het behangen te kunnen uitvoeren of dat de muur klaar is om er een sierpleister op aan te brengen. Een muur die behangklaar is, is vaak onvoldoende vlak om daar nog overheen te kunnen schilderen.

Een muur die sausklaar is, kan daarentegen wel geschilderd worden.

Raapwerk

Het waterpas en haaks uitvlakken van grove / ruwe wanden. Wij kunnen uw badkamer, keuken of toilet weer vlak en strak maken. De raaplaag is de basislaag over het metselwerk heen. Het is het vlak en strak maken van ruwe wanden. Daarvoor zijn twee methodes: traditionele manier (cementgebonden) of de moderne manier (gipsmortel). De laag varieert in dikte zodat oneffenheden in het metselwerk weg zijn.

Raapwerk kent verschillende afwerkniveaus:
Tegelklaar, behangklaar en sausklaar.

Schuurwerk wanden

Een bewerking die afgewerkt wordt als een zanderige oppervlakte of als draaien met een schaduwwerking. Schuurwerk heeft als voordeel dat het egaal wit (natuurlijk wit) opdroogt en dus niet meer gesausd hoeft te worden.

Witpleisterwerk
(traditioneel stucwerk)

Egaal en wit afwerken met kalkgipspleister. Na het wit pleisteren is er een mooie, egale witte wand. Een zeer gladde wand- en plafondafwerking. Meestal wordt de wand als het stucwerk droog is, geschilderd. Dit kan gedaan worden met een roller of met een nieuwe methode genaamd ‘airless spuiten’. Hiermee wordt de verf machinaal aangebracht waardoor er een zeer glad en strak eindresultaat onstaat.

Blauwpleisterwerk

Een dunne niet dekkende, gladde kalk/gips pleisterlaag die door zijn oppervlakte-textuur geschikt is om later met andere materialen te worden afgewerkt, meestal behang(sels). Deze pleisterlaag wordt vers in vers aangebracht op een kalkcementgebonden raaplaag. De term blauw berust op het plaatselijk doorschijnen van het raaplaagoppervlak.

Beton Cire

In Frankrijk is béton ciré al meer dan 17 jaar een veel gebruikt product. Reden voor de grote vraag naar béton ciré is de unieke samenstelling en daarmee uitgebreide toepassingsmogelijkheden. Béton ciré is een zeer sterke watervaste ‘cementstuc’ en bijzonder geschikt voor badkamers, keukens, vloeren, meubels en objecten als openhaarden, maar ook buiten voor bijvoorbeeld het terras.

Buiten stukadoorswerk

Tras-kalk pleisters zijn dé standaard in renovatieprojecten en worden toegepast bij nieuwbouw waar kwaliteit hoog wordt gewaardeerd. TKP-L is een zeer soepel te verwerken raaplaag voor metselwerkgevels in een laagdikte van gemiddeld 15mm. Zowel geschikt voor oude afgebikte ondergronden, als voor nieuwe ondergronden. Voorkom bij nieuwbouw het gebruik van ‘goedkope klinkers’ waaruit sulfaten en zouten uittreden, sbs-blokken en kz-steen. Gebruik een baksteen van goede ‘vuilwerk’kwaliteit, waarop de hechting van TKP-L te garanderen is. TKP-L is door middel van filzen af te werken als schuurwerk, maar kan ook als ondergrond dienen voor een fijnere of gladde afwerking van TKFP.

TKFP is voor verschillende minerale pleisterondergronden geschikt (geen gips en niet voor isolatiesystemen), voor het maken van gladde afwerking of fijn schuurwerk. Geschikt voor nieuwbouw en restauratie. En als afwerking op de saneer- en renovatiepleisters TKPwta, TKSwpa, TKP-L, etc.

Af te werken met KIESELIT silicaat muurverf voor buiten of binnen (zie onderdeel Silicaat).

Pandomo

Pandomo is een zeer mooie gladde wandafwerking met een betonlook. Wanneer dit materiaal wordt afgewerkt met een waterdichte olie of lak, kan het zeer goed toegepast worden in badkamer en keuken. Pandomo is in vele kleuren verkrijgbaar en kan bovendien ook op meerdere manieren aangebracht worden.

 

 

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Klik hier >